Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.
For å gi innbyggerne bedre helseråd, forsket fastlegene i Nord-Troms på seg selv i to måneder. De målte blodsukkeret og stressrespons kontinuerlig – inspirert av bøkene Pulskuren og Glukoserevolusjonen. Konklusjonen: Spis betydelig mer grønnsaker, til alle måltider, og spis grønnsakene først i alle måltider. Les hvorfor...
«Du hadde nesten ingen øyeblikk med hvile i dag». Stressometeret (pulsklokken) var knallhard i sin dom. I alle dager? Jeg jobbet i 6 timer, lå halvannen time på sofaen og lyttet til en guidet meditasjon (det pleier å få ned stressnivået, men ikke i går), gikk ca totalt 3500 skritt og 14 etasjer (ikke stort til bevegelse), spiste bra, og koste meg med min kjære og en venninne på kvelden. Det skulle jo være oppskriften på en lite stressende dag?
I denne bloggen finner du en kort oppsummering av «The Galveston Diet» av dr. Mary Claire Haver. Dr. Haver hadde en trøblete overgangsalder med en lang liste med symptomer (vektoppgang, søvnløshet, hjernetåke osv). Aller først tok hun tak i vekten sin og prøvde å gjøre akkurat som hun hadde anbefalt til egne pasienter i alle år: Å spise mindre og trene mer...
Er du en av de mange som sliter med plager i overgangsalderen og tenker at du har snudd alle stener? I denne bloggen oppsummerer vi tips fra dr. Mindy Pelz («Fast like av Girl» og «The Menopause Reset»). Dr. Pelz fikk hele alfabetet med symptomer på overgangsalder allerede tidlig i 40-årene, og bestemte seg for å lete høyt og lavt etter kunnskap og løsninger...
Det virker som en del kostholdseksperter tror at så fort blodsukkeret er i vater, hører alle cravings fortiden til. Alle seriøse utøvere innen overspisingens kunst vet at det er tullball. MEN: Det er et godt sted å starte.
Til tross for at vi er «midt i målgruppen», så har vi plukket opp forunderlig lite om overgangsalderen. Noe var vi jo kjent med, som at hetetokter inngår for de fleste. Og ja, for oss også…
Da vi endret kosthold, fant vi raskt ut av frokosten. Middagen var også grei – det var stort sett bare å pøse på med grønnsaker. Men hva med lunsj? Vi var vant til brødskiver eller vanlig knekkebrød – ingen av delene var innenfor da vi skulle begrense inntak av mel (som fort skaper lavgradig betennelse i kroppen).
Har du noen «guilty pleasures»? Ett eller annet av «mat» eller drikke som roper på deg og som er krevende å lukke ørene for – fordi du bare må ha det? Du vet at det ikke er bra for deg, men likevel skriker kropp (eller sinn) om det? Og om du gir etter, så kjennes det bra bare et øyeblikk før følelsen av nederlag slår inn?
Det første steget i 12-trinnsprogrammet til Anonyme Alkoholikere kan omskrives slik: «Vi innrømmet at vi var maktesløse overfor mat, og at vi ikke lenger kunne mestre våre liv.» Er du (som oss) lite lysten på å føle deg maktesløs overfor noe som helst? Da er det bare å kose seg med dette temaet...
Hva tenker du om sukker – og hva slags forhold har du til mat og drikke med mye sukker? Og hva med kunstig søtning – blir det mye lettbrus og andre lettprodukter? Er det til hjelp eller hinder for den som vil bli sunn og/eller slank?
Tenk deg at du har et tydelig mål og er topp motivert. Hva kan da hindre deg i å lykkes? Om du tenker at det er vel ingenting som kan hindre deg, kan det godt tenkes at du har rett. Og: det er en god tanke å ha med seg: «Dette klarer jeg».
Er du skeptisk til å spise frukt? Det er flere av kursdeltakerne våre. Vi har fått spørsmål om hvor mye, er det egentlig sunt, er noe frukt bedre enn annen frukt, bør vi helst spise bær, er det ikke for mye sukker, trigger frukt cravings osv.
Om du søker på «hvordan bli kvitt søtsug», så vil du finne mange (!) gode tips og råd. I denne bloggen har vi oppsummert tips som vi har plukket opp rundt omkring.
Har du fått med deg Dan Buettners arbeid på «blå soner» - 5 lokalsamfunn rundt i verden med ekstra mange vitale 100+ - åringer? Dan Buettner har besøkt Okinawa (Japan), Icaria (Hellas), Sardinia (Italia), Loma Linda (USA) og Nicoya (Costa Rica) og lett etter fellesnevnere som kan forklare hvorfor så mange holder seg spreke og friske inn i alderdommen.
Noen dager er det deilig å være langsom mens maten lager seg selv. Og selvlaget mat er jo heller ikke feil på hektiske dager. 😁 Å ha det bra og kunne prioritere aktiviteter som gir energi unner vi alle. Det er minst like viktig som god og sunn mat.
Overbevisningen bak spørsmålet fra damen ved siden av oss i kantinen var tydelig. Hun var skeptisk, selv om hun syntes det var veldig spennende dette med kostholdsendring og at vi jobbet med det.
I 1983 innrømmet de to amerikanske psykologene Robert Colvin og Susan Olson at de ikke hadde særlig suksess med å veilede overvektige. Folk gikk riktignok ned i vekt, men det var bare unntaksvis snakk om varig endring. Colvin og Olson ble nysgjerrig på hva som kunne fungere bedre enn veiledningen de ga.
Har du lagt merke til at livet er enklere når du lever i pakt med deg selv? Når du lytter til deg selv og tar hensyn til det du oppdager? Når du er oppmerksom på hva du ønsker, hva som passer og hva som ikke passer? Når du setter den «indre kritikeren» på pause og heller heier på og oppmuntrer deg selv? Når du velger det som passer – og velger bort det som ikke passer for deg? Når du velger å bruke tid på det som gir deg energi og velge bort det som stjeler energi?
Meld deg på nyhetsbrev - så får du tips, oppskrifter og inspirasjonsartikler hver fredag. Det er gratis, og du kan melde deg av når som helst.