Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.
Det virker som en del kostholdseksperter tror at så fort blodsukkeret er i vater, hører alle cravings fortiden til. Alle seriøse utøvere innen overspisingens kunst vet at det er tullball. MEN: Det er et godt sted å starte.
Da vi endret kosthold, fant vi raskt ut av frokosten. Middagen var også grei – det var stort sett bare å pøse på med grønnsaker. Men hva med lunsj? Vi var vant til brødskiver eller vanlig knekkebrød – ingen av delene var innenfor da vi skulle begrense inntak av mel (som fort skaper lavgradig betennelse i kroppen).
Har du noen «guilty pleasures»? Ett eller annet av «mat» eller drikke som roper på deg og som er krevende å lukke ørene for – fordi du bare må ha det? Du vet at det ikke er bra for deg, men likevel skriker kropp (eller sinn) om det? Og om du gir etter, så kjennes det bra bare et øyeblikk før følelsen av nederlag slår inn?
Det første steget i 12-trinnsprogrammet til Anonyme Alkoholikere kan omskrives slik: «Vi innrømmet at vi var maktesløse overfor mat, og at vi ikke lenger kunne mestre våre liv.» Er du (som oss) lite lysten på å føle deg maktesløs overfor noe som helst? Da er det bare å kose seg med dette temaet...
Hva tenker du om sukker – og hva slags forhold har du til mat og drikke med mye sukker? Og hva med kunstig søtning – blir det mye lettbrus og andre lettprodukter? Er det til hjelp eller hinder for den som vil bli sunn og/eller slank?
Er du skeptisk til å spise frukt? Det er flere av kursdeltakerne våre. Vi har fått spørsmål om hvor mye, er det egentlig sunt, er noe frukt bedre enn annen frukt, bør vi helst spise bær, er det ikke for mye sukker, trigger frukt cravings osv.
Tenk deg at du har et tydelig mål og er topp motivert. Hva kan da hindre deg i å lykkes? Om du tenker at det er vel ingenting som kan hindre deg, kan det godt tenkes at du har rett. Og: det er en god tanke å ha med seg: «Dette klarer jeg».
Om du søker på «hvordan bli kvitt søtsug», så vil du finne mange (!) gode tips og råd. I denne bloggen har vi oppsummert tips som vi har plukket opp rundt omkring.
Har du fått med deg Dan Buettners arbeid på «blå soner» - 5 lokalsamfunn rundt i verden med ekstra mange vitale 100+ - åringer? Dan Buettner har besøkt Okinawa (Japan), Icaria (Hellas), Sardinia (Italia), Loma Linda (USA) og Nicoya (Costa Rica) og lett etter fellesnevnere som kan forklare hvorfor så mange holder seg spreke og friske inn i alderdommen.
Noen dager er det deilig å være langsom mens maten lager seg selv. Og selvlaget mat er jo heller ikke feil på hektiske dager. 😁 Å ha det bra og kunne prioritere aktiviteter som gir energi unner vi alle. Det er minst like viktig som god og sunn mat.
Overbevisningen bak spørsmålet fra damen ved siden av oss i kantinen var tydelig. Hun var skeptisk, selv om hun syntes det var veldig spennende dette med kostholdsendring og at vi jobbet med det.
I 1983 innrømmet de to amerikanske psykologene Robert Colvin og Susan Olson at de ikke hadde særlig suksess med å veilede overvektige. Folk gikk riktignok ned i vekt, men det var bare unntaksvis snakk om varig endring. Colvin og Olson ble nysgjerrig på hva som kunne fungere bedre enn veiledningen de ga.
Har du lagt merke til at livet er enklere når du lever i pakt med deg selv? Når du lytter til deg selv og tar hensyn til det du oppdager? Når du er oppmerksom på hva du ønsker, hva som passer og hva som ikke passer? Når du setter den «indre kritikeren» på pause og heller heier på og oppmuntrer deg selv? Når du velger det som passer – og velger bort det som ikke passer for deg? Når du velger å bruke tid på det som gir deg energi og velge bort det som stjeler energi?
Har du hevet deg på trenden med pulsklokke? ⌚Vi i XLO har gjennom mange år forsket på hva det innebærer å være menneske og hvilke muligheter vi har for å leve livet så bra som overhodet mulig. Først og fremst har vi vært våre egne forsøkskaniner, og etter hvert som vi har funnet smarte «levehacks» deler vi villig vekk. 🤩
Er det mulig å forebygge kreft med enkel hverdagstrim som ikke tar mer enn noen få minutter? Skal vi tro forskerne, er det mye som tyder på det. Hvor enkelt kan det gjøres? Det er et spørsmål vi stadig stiller oss. Vi er som sporhunder på jakt etter mulige svar.
Fikk du med deg dokumentaren «Vet du hva barnet ditt spiser» på NRK våren 2023? Tobarnsfar og lege Chris van Tulleken gjorde et eksperiment på seg selv: Han endret kostholdet sitt i en måned til å være basert på ultraprosessert mat. Du vet, industri-«maten» med mer enn 5 ingredienser som de færreste har hjemme og som de fleste sliter med å uttale.
Klar for et sunnere kosthold med enkle grep? Om du ikke ennå har oppdaget boken «Glukoserevolusjonen» av Jessie Inchauspé eller Instagramkontoen hennes @glucosegoddess – da har du noe å glede deg til. For oss som har testet både lavkarbo og andre strenge kostholdsregimer er funnene og triksene hun presenterer – ja, nettopp: En revolusjon.
Como estas? Living la vida loco i ferien – eller havregrøt, salat og green bonanza todo los dias? Her kommer en hilsen fra Spania og Beates tips til en god ferie med utskeielser som passer henne (spesielt ønsket om å kunne skeie ut med god samvittighet også etter ferien! 😆).
Meld deg på nyhetsbrev - så får du tips, oppskrifter og inspirasjonsartikler hver fredag. Det er gratis, og du kan melde deg av når som helst.