Ovnsbakt rosenkål med hvitløk, honning og mandler


Ovnsbakt rosenkål med hvitløk, honning og mandler

Da Beates svigermor avslørte hva hun hadde laget til en vennemiddag i påsken, tagg vi om oppskriften. Hun hadde funnet på den selv basert på andre oppskrifter – og delte villig vekk. Vi kan røpe at den er like god som den høres ut! 🤩 Rosenkål tilhører korsblomstfamilien som bidrar til hormonregulering – og det er vel kjent for alle at de små «kålungene» er noe av det sunneste som finnes. Hvitløk er prebiotisk (gir mat til gode tarmbakterier), mandler er rike på magnesium og virker blodsukkerregulerende, for å nevne noe. Bare å ta for seg sammen med litt mer protein (vi valgte pølser av god kvalitet denne gangen).

Ovnsbakt rosenkål med hvitløk, honning og mandler

Lunsj til 2 personer

400 g rosenkål (fersk eller frossen*)

4 hvitløkfedd – finhakket

½ dl mandler – grovhakket

1 – 2 ts flytende honning

1 – 2 ss olivenolje

salt og pepper


Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del rosenkålene i to. Legg i en ildfast form og ringle over olivenolje og honning. Strø over hakket hvitløk og grovhakkede mandler. Krydre med salt og pepper.

Stek i 25 – 35 minutter. Følg med underveis – test ev med en gaffel om de er ferdige. Ha på litt ekstra olje om de er i ferd med å steke tørt.

*Om du bruker frosne: Forvell kålen raskt og avkjøl i kaldt vann slik at du får delt dem og de ikke er frosne når de settes i ovnen.

.