I flere måneder har dette vært standard lunsj på XLO. Ikke retten du ser på bildet, men fremgangsmåten. Her er det nærmeste uendelige muligheter til å kombinere ferske og frosne grønnsaker og toppe med en proteinfavoritt.
På bildet ser du en variant vi spiste forrige fredag med kål og løk i terninger toppet med pølser (denne fredagen var det «Manglerud», en røkt bratwurst fra Metervare).
Flere eksempler:
- Frossen blomkålmiks, løk i terninger og fiskekaker
- Frossen rotgrønnsaksmiks, løk terninger og ferdig stekte kyllinglår
- Frossen wokmiks, løk i terninger og karbonader
Oppskriften er (per person):
1 porsjon fett
1 porsjon grønnsaker (frosne og/eller ferske)
1 porsjon proteiner
1 porsjon frukt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha litt olje i en ildfast form.
- Ha i grønnsakene.
- Legg proteiner på toppen.
- Stek i ca 30 minutter.
- Spis frukt til dessert.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:
- Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
- Mindre magefett og mer energi på 4 uker – gratis guide
- Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
- Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
- En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
- Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program