Rask og superenkel lunsj (eller middag 😉🚀)


Rask og superenkel lunsj (eller middag 😉🚀)

I flere måneder har dette vært standard lunsj på XLO. Ikke retten du ser på bildet, men fremgangsmåten. Her er det nærmeste uendelige muligheter til å kombinere ferske og frosne grønnsaker og toppe med en proteinfavoritt.

På bildet ser du en variant vi spiste forrige fredag med kål og løk i terninger toppet med pølser (denne fredagen var det «Manglerud», en røkt bratwurst fra Metervare).

Flere eksempler:

  • Frossen blomkålmiks, løk i terninger og fiskekaker
  • Frossen rotgrønnsaksmiks, løk terninger og ferdig stekte kyllinglår
  • Frossen wokmiks, løk i terninger og karbonader

Oppskriften er (per person):

1 porsjon fett

1 porsjon grønnsaker (frosne og/eller ferske)

1 porsjon proteiner

1 porsjon frukt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Ha litt olje i en ildfast form.
  3. Ha i grønnsakene.
  4. Legg proteiner på toppen.
  5. Stek i ca 30 minutter.
  6. Spis frukt til dessert.
.