Godt til grillen


Godt til grillen

Hurra – det er tid for gøy med grill og festlige salater! Våren er her, og sommeren står for døren. Hvorfor ikke trimme vagusnerven (som er så viktig for immunsystemet) ved å dele gode øyeblikk med mennesker du bryr deg om, for eksempel med en feiende flott og fargerik salat- og grillbuffe? Vi har samlet et par superenkle oppskrifter som vi ofte lager i sommerhalvåret: Grillet paprikasalat, mangosalat og grillet hjertesalat. 😎🔥

Grillet paprikasalat

1 spisspaprika per person

litt balsamicoeddik

salt og pepper

Grill til paprikaene er myke og kollapser på grillen. Da har de typisk fått noen brente flekker på skallet. Du kan også bruke stekeovn: Legg på stekebrett med bakepapir og stek i ca 20 minutter på 200 grader. Snu underveis. 

La paprikaene avkjøles på en tallerken el.l. Flå av skinnet og fjern frø og stilker. Skjær i passe store biter. Ha i en skål og hell over litt balsamicoeddik og krydre med salt og pepper. 

Mangosalat

(4 personer)

2 mango – skrelt og delt i terninger
4 store tomater – delt i terninger
1 liten rødløk – finhakket
1 agurk – delt i terninger
1 chili – finhakket (kan sløyfes)
Saften fra 2 lime

Bland mango, tomater, rødløk, agurk og ev chili. Hell limesaften over.

Grillet hjertesalat

1/2 - 1 hjertesalat per person

olivenolje

salt og pepper

Del hjertesalaten i to og pensle med olivenolje. Krydre med salt og pepper.

Legg på grillen og grill noen minutter på hver side til salaten er litt brent i kantene, men fortsatt har litt spenst. 

.