Hurra – det er tid for gøy med grill og festlige salater! Våren er her, og sommeren står for døren. Hvorfor ikke trimme vagusnerven (som er så viktig for immunsystemet) ved å dele gode øyeblikk med mennesker du bryr deg om, for eksempel med en feiende flott og fargerik salat- og grillbuffe? Vi har samlet et par superenkle oppskrifter som vi ofte lager i sommerhalvåret: Grillet paprikasalat, mangosalat og grillet hjertesalat. 😎🔥
1 spisspaprika per person
litt balsamicoeddik
salt og pepper
Grill til paprikaene er myke og kollapser på grillen. Da har de typisk fått noen brente flekker på skallet. Du kan også bruke stekeovn: Legg på stekebrett med bakepapir og stek i ca 20 minutter på 200 grader. Snu underveis.
La paprikaene avkjøles på en tallerken el.l. Flå av skinnet og fjern frø og stilker. Skjær i passe store biter. Ha i en skål og hell over litt balsamicoeddik og krydre med salt og pepper.
(4 personer)
2 mango – skrelt og delt i terninger
4 store tomater – delt i terninger
1 liten rødløk – finhakket
1 agurk – delt i terninger
1 chili – finhakket (kan sløyfes)
Saften fra 2 lime
Bland mango, tomater, rødløk, agurk og ev chili. Hell limesaften over.
1/2 - 1 hjertesalat per person
olivenolje
salt og pepper
Del hjertesalaten i to og pensle med olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Legg på grillen og grill noen minutter på hver side til salaten er litt brent i kantene, men fortsatt har litt spenst.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: