Små forandringer, store resultater: Mikrovaner

Små forandringer, store resultater: Mikrovaner

Dette sammendraget av boken "Mikrovaner: En enkel måte å få gode vaner på og kvitte deg med dårlige" av James Clear har til hensikt å oppsummere og løfte frem overbevisninger, modeller og tips som kan være nyttig mtp kostholdsendring – supplert med egen, relevant refleksjon og eksemplifisering.

Middelshavsgrønnsaker og kylling i form

Middelshavsgrønnsaker og kylling i form

Denne formen har sus av middelhavskostholdet og er enkel, rask og kjempegod. Velg dine favorittgrønnsaker og stek i ovn med kylling og fetaost. En herlig marinade med olivenolje, sitronsaft og krydderurter løfter retten (og deg? 😉🚀)...

Guide til overgangsalderen…

Guide til overgangsalderen…

I denne bloggen oppsummerer vi det vi har lært fra dr. Louise Newsons bøker. Dr. Louise Newson er lege og en ledende ekspert på overgangsalder i Storbritannia. Slik har det ikke alltid vært. Da hun fikk migrene, kort lunte, hjernetåke, hetetokter og søvnløse netter var det datteren hennes som til slutt hintet om at det kanskje var overgangsalderen som hadde truffet dr. Newson. Siden den gang har hun startet sin egen klinikk for kvinner med overgangsplager, lansert en egen «Balance»-app, forsket og skrevet bøker. Og: fått livet tilbake. Hun er lidenskapelig opptatt av å hjelpe kvinner til bedre helse.

Gulrotsuppe med røde linser

Gulrotsuppe med røde linser

Her er oppskrift på en gulrotsuppe med røde linser til to… Den inneholder både løk og hvitløk – to prebiotikum som gir mat til gode tarmbakterier. Og det er enkelt å gjøre gulrotsuppen til en «gulrotsuppe» med alle slags grønnsaker i…

Tilbehør til skrei

Tilbehør til skrei

Yuhuu! Skreisesong!! Her finner du noen av våre favorittilbehør.

Spanskinspirert salatmatpakke

Spanskinspirert salatmatpakke

Hvordan spise sunt og godt på ferie i Syden? Pakk med en matboks, gå bananas i den lokale butikken og lag deg herlige salatmatpakker. 🌴🏖️🥗

Hvordan blir livet om du velger det som passer for deg?

Hvordan blir livet om du velger det som passer for deg?

Om du velger det som passer for deg – i livets ulike situasjoner, hvordan ville det bli? Ville du beholdt jobben din? Bodd der du bor? Brukt tiden din som du gjør? Ville du hatt den samme partneren, eller de samme vennene? Hva ville skje med energinivået ditt om du sier ja til det som passer – og nei til det som ikke passer?

Enkel blomkålsuppe med hvite bønner

Enkel blomkålsuppe med hvite bønner

Har du laget blomkålsuppe fra bunnen av? Det er enklere enn mange tror - og smaker kjempegodt. I denne oppskriften får du protein fra hvite bønner.

Brokkolisuppe med spinat

Brokkolisuppe med spinat

Brokkoli og spinat - kan det bli sunnere? Denne suppen er superrask, supersunn og smaker supergodt. Helt super, med andre ord. 🥦🥬💚

Tacosuppe med sorte bønner

Tacosuppe med sorte bønner

Her er en vri som drar taco-konseptet inn i suppeland. Suppen er superrask, enkel og rimelig og for lengst en av våre favoritter.

Salat med frukt og nøtter

Salat med frukt og nøtter

Er ikke grønnsaker så populært på middagsbordet (….ennå)? Et tips er å lage salater som appellerer til vår medfødte sans for det søte. Selv har vi dilla på følgende om dagen... Salaten kan varieres i det uendelige med ulike salattyper, frukt, bær og nøtter.

Om å finne ut hva som passer…

Om å finne ut hva som passer…

Utover høsten ble søvnen og energinivået gradvis dårligere. Jeg var rimelig sikker på at overgangsalder var bakenforliggende årsak. Etter å ha skrudd på kosthold og faste var konklusjonen at jeg fremdeles ikke var «som før». Hormonterapi har jeg vært skeptisk til siden nyhetsoppslagene i 2002. Men nå var jeg ved et veikryss: Veien videre gikk enten via rimelig ekstreme livsstilsendringer (tarmskylling med kaffe, feks) – eller til fastlegen eller gynekologen.

Agurksalat med granateple

Agurksalat med granateple

Opptatt av å få i deg nok vann? Du er godt i gang med denne oppskriften på agurksalat med granateple og vannmelon til dessert.

Tomatsuppe med linser

Tomatsuppe med linser

Her får du oppskrift på en superrask og god suppe som passer godt i vinterkulda.

Lilla søtpotetmos 💜

Lilla søtpotetmos 💜

Her er en oppskrift inspirert av de de blå sonene – nærmere bestemt Okinawa. Lilla søtpotet er en fantastisk ingrediens, synes vi, og den har vært en gjenganger i kostholdet på den japanske øya.

Salat med syltet rødløk, nøtter og bjørnebær

Salat med syltet rødløk, nøtter og bjørnebær

I bakgården der XLO Sunn og slank holder til, er det flere bjørnebærbusker. På sensommeren er det luksus å kunne plukke bjørnebær til lunsjsalaten rett utenfor døren.

Hvor mange måltider er lurt?

Hvor mange måltider er lurt?

Alle gode ting er tre, heter det. 3 måltider var en av nøklene til suksess for Beate da hun la om kosten og ble slank en gang for alle. Slaget står ikke ved tallet 3. I måltidssammenheng er det ikke mer magisk enn 2 eller 4. Men: Flere og flere har tatt til orde for at vi har vendt oss til å småspise oss gjennom dagen og at hyppige måltider (og mellommåltider) er negativt både for vekten og helsen.

Oss tapre kvinner imellom…

Oss tapre kvinner imellom…

Når vi snakker med venninner og andre kvinner i (eller som har vært i) overgangsalderen, slår det oss at alle er så tapre! Om hetetoktene kommer tett som hagl, så går det likevel greit. På et vis. Andre kvinner har tålt dette før oss, og vi skal ikke være noe dårligere. Hva holder oss tilbake fra å få hjelp mot plagene? Er det tapperhet? Er det frykt for hormonterapi? Er det overbevisninger om at plagene er innenfor normalen – og at det sikkert ikke finnes noe som funker, uansett? At andre, tross alt, har det verre?