- Hva tror du om fiskepakke til middag? spurte en venninne da vi skulle på hyttetur. - Jeg har noen grønnsaksrester jeg gjerne vil bruke opp, la hun til.
- Det blir sikkert bra, svarte jeg. Fisk og grønnsaker - hvor feil kan det bli?
Hun hadde glemt å legge til enkelt og kjempegodt i innsalget. Etter min første fiskepakke på 1000 meters høyde med utsikt over Eggedalsfjella, var jeg frelst.
Siden har det blitt fiskepakke på jevnlig basis i heimen. Du kan enkelt tilpasse med det du har av grønnsaker - og den funker like bra med hvit fisk som med laks/ørret - eller en blanding. Her får du oppskriften:
1 porsjon
300 g grønnsaker - feks squash, gulrot, sellerirot, kål, aspargesbønner, brokkoli, søtpotet, blomkål, løk, aubergine, spinat
1 potet (om du ønsker - kan sløyfes)
1 fiskefilet i biter - ev ca 125 g fisk (torsk, sei, steinbit, laks, ørret eller en blanding)
3 cm purre eller 2 vårløk i tynne skiver
1 ss olje/smør + olje til steking
1 - 2 ss smuldret fetaost (valgfri)
3 - 4 skiver av sitron eller lime
salt og pepper
Sett ovnen på 210 grader.
Ta et stort stykke aluminiumsfolie og lag en "båt" i en ildfast form eller på et stekebrett.
Legg på litt smør eller olje og topp med spinat (dersom du har valgt å bruke det).
Kutt grønnsaker i skiver eller terninger. Dersom du bruker potet (eller vil være sikker på at grønnsakene blir gjennomstekt) - stek alle grønnsakene bortsett fra purre/vårløk med litt olje i stekepanne noen minutter før du har de i aluminiumsbåten.
Topp med fisk i biter, purre/vårløk og feta.
Krydre med salt og pepper og legg noen skiver sitron og/eller lime på toppen.
Snurp igjen aluminiumsfolien slik at det blir en tett pakke. Stek i ovnen i 35 - 40 minutter på 210 grader (om du har stekt grønnsakene holder det med 30 - 35 minutter).
Lyst på flere oppskrifter med masse (!) grønnsaker og passe mye av andre matvarer? Sjekk Kokeboken med over 50 oppskrifter på frokost, lunsj og middag. 💚