På tur i Alta spiste Beate en salat med reinsdyrskav. Nam - den var kjempegod. ...og ganske fancy med marinert kjøtt, marinerte pærer og det ene med det andre. Vi lot oss inspirere til å lage en enklere variant. Men lot oss ikke stoppe fra å proppe den med en rekke sunne godsaker. Velbekomme!
Før besøket i «Nordlysbyen» hadde Beate bare brukt reinskav i Finnbiffgryte. Å ha den i en salat - tanken hadde ikke streifet henne.
Siden vi er over snittet opptatt av å spise litt (eller mye) grønnsaker fra korsblomstfamilien hver dag, falt valget på rosenkål. Det viste seg å funke fint sammen med viltsmak av reinkjøttet. Her er oppskriften:
(2 personer)
200 gram finnbiff (en halv pose)
150 gram rosenkål
10 cm agurk i terninger
1 stav stangselleri i biter
1 liten gulrot i skiver
1 pære i terninger
1 avocado i terninger
1 pose babyleaf miks
1 håndfull valnøtter
1 rødløk i skiver
1 ss balsamicoeddik
olje til steking
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
1 ts dijonsennep
2 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: