Salat med finnbiff


Salat med finnbiff

På tur i Alta spiste Beate en salat med reinsdyrskav. Nam - den var kjempegod. ...og ganske fancy med marinert kjøtt, marinerte pærer og det ene med det andre. Vi lot oss inspirere til å lage en enklere variant. Men lot oss ikke stoppe fra å proppe den med en rekke sunne godsaker. Velbekomme!

Før besøket i «Nordlysbyen» hadde Beate bare brukt reinskav i Finnbiffgryte. Å ha den i en salat - tanken hadde ikke streifet henne. 

Siden vi er over snittet opptatt av å spise litt (eller mye) grønnsaker fra korsblomstfamilien hver dag, falt valget på rosenkål. Det viste seg å funke fint sammen med viltsmak av reinkjøttet. Her er oppskriften:

Salat med finnbiff

(2 personer)

200 gram finnbiff (en halv pose)

150 gram rosenkål

10 cm agurk i terninger

1 stav stangselleri i biter

1 liten gulrot i skiver

1 pære i terninger

1 avocado i terninger

1 pose babyleaf miks

1 håndfull valnøtter

1 rødløk i skiver

1 ss balsamicoeddik

olje til steking

Dressing:

2 ss olivenolje

1 ss hvitvinseddik

1 ts honning

1 ts dijonsennep

2 ss tyttebærsyltetøy

salt og pepper


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. La finnbiffkjøttet tine noen minutter i en stekepanne (ev i posen om du lager stor porsjon og bruker alt kjøttet) før du steker. 
  3. Ha litt olje i en ildfast form. Legg i rosenkål (fersk eller frossen) og rødløk i skiver. Drypp over balsamicoeddik og stek i ca 30 minutter.
  4. Kutt grønnsaker og frukt. 
  5. Stek reinsdyrskavet med litt olje i panne. Sett til side.
  6. Ha alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og rist godt. 
  7. Ha salat, kuttede grønnsaker og frukt, ovnsbakt rosenkål og løk, finnbiffen og valnøtter i en bolle eller på et fat. Drypp over dressingen. 
.