En av kursdeltakerne i Sterk og stødig sa at lakse-pytt-i-panne var «overraskende god» - retten inngikk i forslag til ukemeny for uke 1. Oppskriften finner du litt lenger ned.
Pytt-i-panne kan du lage med alle slags grønnsaker og proteinkilder – slik at den passer deg midt i blinken! Variasjonsmulighetene er uendelige. Her får du basisoppskriften:
1 løk – skrelt og kuttet i terninger
1 tommelstor bit ingefærrot, skrelt og revet eller finhakket (…bare om du liker ingefær, altså…)
300 g grønnsaker – skrelt og kuttet i terninger/buketter/… (fyll inn det som passer), f.eks. gulrot, søtpotet, blomkål, brokkoli, squash, paprika, kålrot, aubergine, pastinakk, sellerirot, stangselleri osv
1 ss olje
Ev en dæsj kokosmelk over – om du du vil ha en litt mer kremet versjon +/- 100 g proteinrik matvare, f.eks. fisk, kylling, kjøtt, et par egg, pølser, osv.
Salt, pepper og annet krydder (inkl krydderurter) som du liker
1 proteinporsjon (feks fisk i terninger, kjøttdeig, kylling, biffstrimler, pølser, egg, bønner osv)
Slik gjør du:
Tips: Alternativ til den som ikke har tid (eller hender) til å skrelle og kutte: Det finnes så mye fint i ferdig kuttede grønnsaksblandinger. Og de frosne er like næringsrike som ferske grønnsaker har vi lært – så da er det bare å velge det du liker!
100-125 g laksefilet
1 løk i terninger
1 rød paprika i terninger
1 liten squash i terninger
1 ss olje
krydder som du velger, f.eks. dill, sitronpepper, salt og pepper
Slik gjør du:
Klar for flere oppskrifter? Sjekk om denne kokeboken kan være noe for deg! Du får over 50 oppskrifter på frokost, lunsj og middag med masse (!) grønnsaker, frukt og bær - og passe mye av andre matvarer. 💚
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er flere muligheter: