Pytt-i-panne – feks med blomkål


Pytt-i-panne – feks med blomkål

Pytt-i-panne kan du som kjent lage med alle slags grønnsaker og proteinkilder – slik at den passer deg midt i blinken! Variasjonsmulighetene er uendelige. Vi har tidligere delt en oppskrift med løk (prebiotikum som gir mat til gode tarmbakterier), ingefær (betennelsesdempende), blomkål (korsblomst som er bra for hormonbalansen), kokosmelk og karbonadedeig (fett og proteiner må også til). Sist gang vi skulle lage den viste det seg at ingefærroten var ødelagt. Løsningen ble å bytte ut ingefær med karri og gurkemeie (som i likhet med ingefær er betennelsesdempende). Varianten viste seg å være like god som originalen.

Pytt-i-panne med blomkål og svinefilet – til 2

300 g svinefilet

2 gule og/eller røde løk

1 blomkålhode

1-2 ss smør/kokosfett eller ekstra virgin oliven-/rapsolje

2 dl kokosmelk

2 ts gurkemeie

2 ts karri (eller mer, alt etter som hva som passer for deg)

Kutt løk i terninger og ha i en kjele sammen med smør/kokosfett/olje, og varme løken til den er blank sammen med gurkemeie og karri.

Del blomkålen i passe store buketter, ha sammen med løken og hell over kokosmelk.

La det hele småkoke under lokk til blomkålen er knapt mør.

I mellomtiden steker du svinefilet i litt smør/kokosfett/olje (NB: pass på at temperaturen ikke blir høyere enn ca 140 grader om du bruker olje).

Server blomkål-pytten med svinefilet på toppen.

.