Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.
Knallgod og sunn salat som passer godt på vinteren. Salaten er proppfull av næring, og du får en sunn, frisk kombinasjon av søtt, salt og fett (!). Med rødbeter, klementiner, avokado, mynte, fetaost og fiken får du rikelig påfyll av antioksidanter, vitaminer og mineraler. En kraftpakke for å styrke immunforsvaret, redusere tretthet og utmattelse samt regulere blodtrykket. Ikke å forakte midt i mørketiden, med andre ord. Salaten gir deg en god sammensetning av proteiner, fett og karbohydrater som gjør at du holder deg mett i mange timer.
Salat er like godt vinter som sommer. Her er oppskrift på en skikkelig smaks- og næringsbombe. Visste du at kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsiner? I tillegg inneholder den vitamin E, vitamin K, kalium, polyfenoler og fytonæringsstoffer (fyto er gresk for plante, forresten) som er fulle av antioksidanter og betennelsesdempende stoffer.
Wokede grønnsaker med kjøtt, fisk, bønner og/eller nøtter som protein lyser opp på middagsbordet i mørketiden. Her kan du mikse og matche det du har og liker – og det er gode muligheter for å følge anbefalingen om «å spise regnbuen». En god woksaus er prikken over i-en.
I boken «Tryllesprøyten. De utrolige fordelene og urovekkende farene ved den nye slankemedisinen» deler journalisten Johann Hari både egne erfaringer og innsikt etter intervjuer med over 100 eksperter og forskere om overvekt, slanking, slankemedisiner, spiseforstyrrelser og fedmeoperasjoner. Boken er vel verdt å lese i en tid hvor bruken av slankesprøyter har steget med over 1000 prosent i Norge de siste fire årene.
…er faktisk enda viktigere enn vi trodde. Selv om vi alltid har plassert kvalitetstid med dem vi er glade i på toppen av prioriteringslistene våre. Nylig har vi skjønt at det er vel så viktig som kosthold og trening for å holde seg sunn og sprek langt inn i alderdommen.
Visste du at 1 av 5 besøk hos fastlegen starter med «jeg er så sliten»? «Slitenhet» står høyt oppe på svartelisten til oss kvinner midtveis i livet, sammen med uforklarlig vektoppgang (vi spiser jo og trener som før, ikke sant, men det virker ikke lenger). Er det mulig at de to faktisk henger sammen?
Hos oss finnes det er ikke en skygge av tvil: Du er bra nok. Alltid. Uansett. For oss er det sant at du er verdifull, og at verdien din er helt uavhengig av hva du har oppnådd i livet - eller antall kilo og hvordan de er fordelt... Hvor glad er du i og for deg selv? På en skala fra en til ti…? Vi håper jo at du sprenger skalaen!
Forhåpentligvis velger du å bruke høytiden til å stresse ned og lade batteriene. Snart starter jo det nye året – med sine nye muligheter og utfordringer. Og det er jo fint å kunne møte opp med ny energi? I denne bloggen har vi samlet våre beste tips for å stresse ned i julehøytiden. Fordi du virkelig fortjener å ha det bra! Og: Tipsene vil fungere like bra etter jul også…
Grå hår (for Monika) og linjer som blir til rynker (for oss begge) forteller at årene går. Samtidig ønsker vi å kunne bli spreke bestemødre – om muligheten byr seg. Vi ønsker å beholde helse, fysikk, energi – og et klart hode. Derfor følger vi med på tips og triks for hvordan forbli sunn, slank og sprek inn i alderdommen… Er det noe for deg også?
Denne klassikeren er like god som den er enkel. Oppskriften gir mat til de gode tarmbakteriene (løk og hvitløk), demper betennelse (ingefær og hvitløk) og om du bruker naturlig brygget og fermentert soyasaus, får du med probiotika (gode tarmbakterier) på kjøpet. Rød paprika og gulrot er rike på fiber og A-vitamin (betakaroten). Visste du at rød paprika inneholder omtrent tre ganger så mye C-vitamin som appelsiner?
Kulde kan faktisk være til hjelp for den som vil være sunn og slank. Om du gruer deg til vinter «når nettene blir lange og kulda setter inn» - kanskje du kan få et bedre forhold til kulda etter å ha lest denne bloggen. Istedenfor Musevisa, kan du synge med på Jokke og Valentinernes «her kommer den kalde, fine tida».
Klar for en utskeielse i ny og ne? Vi håper jo at svaret er et rungende «ja»! Samtidig som vi unner deg å kunne ta bevisste valg og stå støtt også når du skeier ut, kan det være lurt å ha kunnskap om hvordan enkelte typer «mat» og «drikke» påvirker kroppen og hjernen.
Tørr, kjedelig mat har vel ikke høye odds for å bli en varig vane?? 😅 Saus er noe alle fortjener! Her er en samling sauser som gjør susen. Perfekt sammen med kokt/ovnsbakt/grillet kjøtt og fisk.
Hvordan er det mulig å skeie ut en gang iblant uten at det går over stokk og styr? Hvordan er dette for deg – og hvordan kan du legge opp et løp som gjør at du kommer i mål – også med en kjapp avstikker i ny og ne? I denne bloggposten får du tips til hvordan du kan mestre kunsten å skeie ut med god samvittighet uten at det sporer av.
Mange – også i overgangsalderen eller senere – når sitt vektmål ved å følge anbefalingene og prinsippene om masse (!) grønnsaker, litt bær og frukt og passe mye av andre matvarer samt å spise variert, hjemmelaget mat som er bra for tarmen. Og: for noen skjer det fint lite – eller det stopper opp før målet er nådd. Her har vi oppsummert mulige grunner – og tips til hva du kan gjøre for å få fart på sakene.
«Hara hachi bu» sier japanerne, som betyr «Spis deg 80 % mett» - eller spis til du ikke er sulten lenger, men heller ikke veldig mett. Selv mener de dette prinsippet er en av nøklene til å holde seg slank, sunn og vital til langt inn i alderdommen. Her i den vestlige verden spiser noen som om hvert måltid er det siste (på en god stund…). «Oi, oi, oi – der spiste jeg for mye igjen» eller «hjelp, så mett jeg ble» er et vanlig refreng. Tankene spinner fort på «jeg klarer en bit til, for det var så godt» - eller: Tankene er opptatt med noe annet, og plutselig er skålen tom. I denne bloggen har vi samlet noen årsaker til overspising – og tips for å ta grep.
Hmm – det var vel motsatt, tenker du kanskje? Vi har laget en vri. Om kroppen tærer mer på næringsreservene enn du fyller på, da blir det fort trøbbel i kroppsmaskineriet. Næringsunderskudd kan også gjøre at vi overspiser – kroppen roper på mat som kan gi den næringen den trenger.
Visste du at riset/gresset til økologiske grønnsaker generelt er sunnere enn selve grønnsakene? Velsmakende er det også, spør du oss. Så rart det enn høres... Så om du får tak i økologiske grønnsaker med friskt ris, ikke kast det, men ha det heller i en suppe... NB: Vi bruker ikke ris fra ikke-økologiske grønnsaker fordi det kan inneholde rester av sprøytemidler.
Meld deg på nyhetsbrev - så får du tips, oppskrifter og inspirasjonsartikler hver fredag. Det er gratis, og du kan melde deg av når som helst.