Biff teriyaki


Biff teriyaki

Denne klassikeren er like god som den er enkel. Oppskriften gir mat til de gode tarmbakteriene (løk og hvitløk), demper betennelse (ingefær og hvitløk) og om du bruker naturlig brygget og fermentert soyasaus, får du med probiotika (gode tarmbakterier) på kjøpet. Rød paprika og gulrot er rike på fiber og A-vitamin (betakaroten). Visste du at rød paprika inneholder omtrent tre ganger så mye C-vitamin som appelsiner?

  

Biff teriyaki

(ca 30 minutter) - 3 porsjoner

400 g strimlet biff 
3 gulrøtter
3 røde paprika
1 stor løk
1 ss revet fersk ingefær
8 ss soyasaus
2 hvitløksfedd
1 ss smør eller olje
evt ris til de som vil ha


Slik gjør du:

  1. Kok ris til de som evt skal ha dette til middagen
  2. Bland 8 ss soyasaus og to hvitløksfedd, og mariner kjøttet il 10-15 minutter
  3. Kutt gulrøtter, paprika og løk i fine strimler
  4. Stek grønnsakene i et par minutter i smør eller olje.
  5. Tilsett 1 ss revet ingefær og det marinerte kjøttet.
  6. Stek videre i et par minutter til kjøttet er ferdig.
  7. Serveres med ris til de som vil ha


P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program