Visste du at riset/gresset til økologiske grønnsaker generelt er sunnere enn selve grønnsakene? Velsmakende er det også, spør du oss. Så rart det enn høres... Så om du får tak i økologiske grønnsaker med friskt ris, ikke kast det, men ha det heller i en suppe... NB: Vi bruker ikke ris fra ikke-økologiske grønnsaker fordi det kan inneholde rester av sprøytemidler. Oppskriften er til 3 porsjoner:
Grønn suppe med grønnsaksgrønt
1 løk i terninger
1 purreløk i ringer
1 tommelstor bit finhakket ingefær
3 ss olivenolje
1 l kraft eller buljong
2 l ris fra grønnsaker kuttet i mindre biter (vi brukte ris fra gulrot, sellerirot, vinterreddik og knutekål)
200 g fetaost
1 pakke sorte bønner
Salt, pepper og krydder etter eget valg (vi brukte litt spirer)
- Fres løk, purre og finhakket ingefær i olje i en kjele til løken er blank.
- Tilsett kraft/buljong og grønnsaksris, kok opp og la koke i 20 minutter.
- Bruk stavmikser til suppen er passe glatt (la det gjerne være igjen litt struktur - det blir mer tyggemotstand og fiber).
- Tilsett sorte bønner og smuldret fetaost og kok opp på nytt.
- Smak til med salt, pepper og andre krydder, og server.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:
- Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
- Mindre magefett og mer energi på 4 uker – gratis guide
- Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
- Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
- En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
- Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program