Grønn suppe med grønnsaksgrønt


Grønn suppe med grønnsaksgrønt

Visste du at riset/gresset til økologiske grønnsaker generelt er sunnere enn selve grønnsakene? Velsmakende er det også, spør du oss. Så rart det enn høres... Så om du får tak i økologiske grønnsaker med friskt ris, ikke kast det, men ha det heller i en suppe... NB: Vi bruker ikke ris fra ikke-økologiske grønnsaker fordi det kan inneholde rester av sprøytemidler.  Oppskriften er til 3 porsjoner:

  

Grønn suppe med grønnsaksgrønt

1 løk i terninger
1 purreløk i ringer
1 tommelstor bit finhakket ingefær
3 ss olivenolje
1 l kraft eller buljong
2 l ris fra grønnsaker kuttet i mindre biter (vi brukte ris fra gulrot, sellerirot, vinterreddik og knutekål)
200 g fetaost
1 pakke sorte bønner
Salt, pepper og krydder etter eget valg (vi brukte litt spirer)


  1. Fres løk, purre og finhakket ingefær i olje i en kjele til løken er blank.
  2. Tilsett kraft/buljong og grønnsaksris, kok opp og la koke i 20 minutter.
  3. Bruk stavmikser til suppen er passe glatt (la det gjerne være igjen litt struktur - det blir mer tyggemotstand og fiber).
  4. Tilsett sorte bønner og smuldret fetaost og kok opp på nytt.
  5. Smak til med salt, pepper og andre krydder, og server.

  

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program