Kirsebær er supermat for å holde urinsyrenivået nede, ifølge legen David Perlmutter. Denne deilige varianten med rosenkål og rødløk passer til det meste av proteiner – feks kyllinglår (det er rett som det er XLO-lunsj – nam, nam). Rosenkål tilhører korsblomstfamilien som bidrar til hormonregulering – og det er vel kjent for alle at de små «kålungene» er noe av det sunneste som finnes. Rødløk er prebiotisk og gir mat til de gode tarmbakteriene. Yuhuu! 🎉
(4 personer)
1 pk rosenkål
1 pk kirsebær
1 stor rødløk, skrelt og kuttet i terninger
Olje
Balsamicoeddik
Ev. grovhakkede valnøtter
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en ildfast form og legg over rødløk og rosenkål delt i to.
Legg kirsebærene på toppen og sprinkle med balsamico.
Bakes i ovn i 30 minutter.
Ev: Dryss over grovhakkede valnøtter før servering.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: