Lun rosenkålsalat


Lun rosenkålsalat

Kirsebær er supermat for å holde urinsyrenivået nede, ifølge legen David Perlmutter. Denne deilige varianten med rosenkål og rødløk passer til det meste av proteiner – feks kyllinglår (det er rett som det er XLO-lunsj – nam, nam). Rosenkål tilhører korsblomstfamilien som bidrar til hormonregulering – og det er vel kjent for alle at de små «kålungene» er noe av det sunneste som finnes. Rødløk er prebiotisk og gir mat til de gode tarmbakteriene. Yuhuu! 🎉

Lun rosenkålsalat

(4 personer)

1 pk rosenkål

1 pk kirsebær

1 stor rødløk, skrelt og kuttet i terninger

Olje

Balsamicoeddik

Ev. grovhakkede valnøtter


Sett stekeovnen på 200 grader.

Smør en ildfast form og legg over rødløk og rosenkål delt i to.

Legg kirsebærene på toppen og sprinkle med balsamico.

Bakes i ovn i 30 minutter.

Ev: Dryss over grovhakkede valnøtter før servering.

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program