Tynne knekkebrød med frø og kjerner


Tynne knekkebrød med frø og kjerner

Her er en oppskrift på knekkebrød/kjeks uten mel som passer godt ved siden av supper eller med pålegg til lunsj (sammen med en salat eller knaskegrønnsaker):

Knekkebrød/kjeks med frø og kjerner

(nok til 2 stekebrett)

85 gr linfrø
4 ss chiafrø
35 gr solsikkekjerner
35 gr gresskarkjerner
75 gr sesamfrø
40 gr lettkokte havregryn
2 ts tørket oregano
1 ts spisskummen
1/2 ts løkpulver
1/2 ts salt
3 dl vann

  1. Forvarm ovnen til 165 grader. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
  2. Ha alle frø, havre og krydder i en stor bolle. For mer smaksnøytrale knekkebrød, er det bare å droppe krydder. Rør for å blande jevnt.
  3. Hell 3 dl vann over blandingen og rør. La blandingen trekke i ca 10 minutter.
  4. Når frøene har suget opp alt vannet, fordeler du frøblandingen på de to stekebrettene. Du kan bruke ett brett for tykkere knekkebrød, men om du liker de tynne og sprø er det 2 brett som gjelder.
  5. Fordel blandingen så tynt og jevnt som mulig. Pass på at det ikke er hull i røren.
  6. Stek i 40-50 minutter. Etter 25 minutter, la stekebrettene bytte plass i ovnen for å sikre jevn steking. Dette er også et godt tidspunkt å kutte kjeksene med et pizzahjul hvis du ønsker å ha firkantede kjeks. Alternativt kan du brekke i mer ujevne biter når de er avkjølt.
  7. Ta ut av ovnen når de er lett brune, faste og knekkebrødene er tørre å ta på. La de avkjøles helt på stekebrettene før du deler i biter. Om du har kuttet i biter, kan du la de avkjøle seg på rist.
  8. Oppbevares i en lufttett beholder på benken i 2-3 uker eller lenger i kjøleskapet.

Flere oppskrifter på bloggen og i kokeboken. 👩‍🍳