Frosset grønnkålstrø og grønnkålchips


Frosset grønnkålstrø og grønnkålchips

At grønnkål er sunt, har vel de fleste fått med seg. Den topper faktisk ANDI-skalaen (næringstetthet i forhold til energiinnhold) med 1000 poeng, og nå er den i sesong! Om du ikke spiser opp alt du har i hagen eller kjøper, kan den fryses. Og: det tar jo fort mye plass. Sjekk oppskriften under for et supert tips. Vi tar også med oppskrift på grønnkålchips – som holder seg på tette glass i et par uker.

Frosset grønnkålstrø

Ingredienser

Grønnkål - så mye som du har 😉

Sånn gjør du:

  1. Vask og tørk grønnkålbladene. 
  2. Fjern stilkene (de kan du bruke i supper el.l.).
  3. Legg bladene på et bakepapir i fryseren.
  4. Når de er helt frosne (det tar noen timer), ha i glidelåsposer og knus bladene.
  5. Strø over supper, ha i wok osv rett fra frossen tilstand når du trenger det. 

Grønnkålchips

Ingredienser

200 g grønnkål, hele blader

1 ss olivenolje

salt etter ønske

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Riv grønnkålbladene av stilken og del bladene i store biter.
  3. Gni inn grønnkålen med litt olivenolje til alle bladene er blanke.
  4. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, dryss over en klype salt.
  5. Stek grønnkålen til den blir sprø, ca 10–15 minutter. Hvis bladene virker litt tykke, kan du snu dem en gang underveis i stekingen og eventuelt legge til 5 minutter på steketiden.
  6. Ta ut eventuelle blader/chips som blir ferdige før resten. Chipsen blir litt gyllen i kantene, men skal ikke bli veldig mørk eller brent.
  7. Oppbevar chipsen tørt og mørkt. Den må bli helt avkjølt før den eventuelt fylles over på glass eller i en annen beholder. Hvis det dannes kondens i glassene/posene vil chipsen fort bli seig og myk.
  8. Chipsen er aller best med det samme, men holder seg fint en ukes tid hvis de oppbevares tørt.

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program