At grønnkål er sunt, har vel de fleste fått med seg. Den topper faktisk ANDI-skalaen
(næringstetthet i forhold til energiinnhold) med 1000 poeng, og nå er den i sesong! Om du ikke spiser opp alt du har i hagen eller kjøper, kan den fryses. Og: det tar jo fort mye plass. Sjekk oppskriften under for et supert tips. Vi tar også med oppskrift på grønnkålchips – som holder seg på tette glass i et par uker.
Frosset grønnkålstrø
Ingredienser
Grønnkål - så mye som du har 😉
Sånn gjør du:
- Vask og tørk grønnkålbladene.
- Fjern stilkene (de kan du bruke i supper el.l.).
- Legg bladene på et bakepapir i fryseren.
- Når de er helt frosne (det tar noen timer), ha i glidelåsposer og knus bladene.
- Strø over supper, ha i wok osv rett fra frossen tilstand når du trenger det.
Grønnkålchips
Ingredienser
200 g grønnkål, hele blader
1 ss olivenolje
salt etter ønske
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader varmluft.
- Riv grønnkålbladene av stilken og del bladene i store biter.
- Gni inn grønnkålen med litt olivenolje til alle bladene er blanke.
- Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, dryss over en klype salt.
- Stek grønnkålen til den blir sprø, ca 10–15 minutter. Hvis bladene virker litt tykke, kan du snu dem en gang underveis i stekingen og eventuelt legge til 5 minutter på steketiden.
- Ta ut eventuelle blader/chips som blir ferdige før resten. Chipsen blir litt gyllen i kantene, men skal ikke bli veldig mørk eller brent.
- Oppbevar chipsen tørt og mørkt. Den må bli helt avkjølt før den eventuelt fylles over på glass eller i en annen beholder. Hvis det dannes kondens i glassene/posene vil chipsen fort bli seig og myk.
- Chipsen er aller best med det samme, men holder seg fint en ukes tid hvis de oppbevares tørt.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:
- Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
- Mindre magefett og mer energi på 4 uker – gratis guide
- Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
- Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
- En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
- Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program