Her er en oppskrift inspirert av de de blå sonene – nærmere bestemt Okinawa. Lilla søtpotet er en fantastisk ingrediens, synes vi, og den har vært en gjenganger i kostholdet på den japanske øya. Fargen er magisk - og smaken fantastisk. Passer spesielt godt til kylling og kalkun. Og spør du folk fra Okinawa er svaret mest sannsynlig "passer til alt". Et godt alternativ til vanlig potetmos.
1 stor lilla søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
Vann til koking
Smør (gjerne melkefritt) – hvor mye avhenger av størrelsen på søtpoteten samt smak og behag
Litt sitronsaft
Salt og pepper
Kok søtpotetbitene møre, ca 20 minutter.
Hell av kokevann.
Mos søtpoteten sammen med smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Les mer om hvordan du kan lage din egen blĂĄ sone i denne bloggposten.
P.S. Lyst til ĂĄ komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: