Beates historie og hvordan hun ble slank en gang for alle


Beates historie og hvordan hun ble slank en gang for alle

«Du trenger da ikke å slanke deg…» sa flere enn Monika da jeg gikk i gang for å bli slank en gang for alle i januar 2021.

Jeg var kanskje ikke bælfeit, men fettprosenten var på nesten 40. Knærne verket. Og vekten hadde stø kurs oppover. Jeg skyldte på (overgangs)alderen, tenkte at ja, ja – jeg får i hvert fall prøve å bremse utviklingen så jeg ikke legger på meg flere kilo i året resten av livet 😲.

Jeg hadde samlet mange ikke så gode erfaringer med kostholdsendring slanking opp gjennom årene.

Kanskje var overgangsalderen en faktor, men vel så viktig var at jeg ikke hadde styr på spising. Godt hjulpet av skyhøy forbrenning som barn kom jeg solid skjevt ut over hoppkanten fra start. Jeg var nemlig mager. Spiste de fleste voksne under bordet. Ble overbevist om at jeg kunne spise hva som helst uten å legge på meg. Men på videregående ble hoftene bredere, og jeg kunne ikke lenger spise hva som helst uten å gå opp i vekt. Prøvde de første slankekurene, de første diettene, de første kostholdsteoriene (Spis deg glad, Makrobiotisk kosthold m.fl.). Lukten av melkesyregjæret kål lå i klasserommet etter at jeg hadde spist lunsj. Sprekkene når det duftet deilig av fersk gjærbakst fra Truls konditori i Markveien. I bakspeilet tror jeg mange av jentene den gangen testet både det ene og det andre i et forsøk på å holde vekten. Trolig er det sånn nå også.

Jeg har slanket meg mange ganger under «skalkeskjul» av å skulle spise sunnere. De mest effektive «slankekurene» viste seg å være gravid, matforgiftet eller forelsket (!). Jeg har prøvd ulike varianter av faste (jeg tenkte konstant på mat), sulte meg (jeg hater å være sulten), spise bare magre produkter (jeg elsker fett) og lavkarbo (jeg ble møkkalei av kjøtt og saltmat). I to runder var jeg overbevist om at jeg hadde candida-allergi og la om kosten deretter. Det var også en effektiv slankekur, for å si det sånn…

Hver gang jeg prøvde noe nytt satte jeg meg grundig inn i teoriene og metodikken – leste bøker og artikler, konsulterte fagfolk osv. Det var «all-in», millimeterpresisjon og høy motivasjon fra start – men før eller senere skled det ut og jeg var tilbake til kostholdet jeg trivdes med. Som var enklere sosialt, smakte bedre og ga mer variasjon.

I voksen alder ble jeg coachen som støttet andres endringsprosjekter, noen som kollega, noen fra felles utdanning og interesse innen endringskompetanse. Hvorfor skulle jeg streve med vekt og kosthold? (opp gjennom årene mener jeg i all beskjedenhet at jeg har skaffet meg «sort belte i endring») Hvorfor var det så vanskelig å regulere inntak og forbruk av energi, spise slik at både kropp og sinn ble fornøyd og hadde det bra?

For meg var det vanskelig helt til det ble enkelt. Jeg fant løsningen (for meg) til slutt – og det unner jeg alle andre også. Det er derfor jeg brenner for at andre skal få mulighet til å finne ut av dette på en enkel måte – og som passer for seg. Det er ikke «gjør det samme som Monika og Beate»-metoden, men «finn det som passer for deg»-metoden… Det er kjernen i XLO Sunn og slank!

Ta vare på deg selv – du fortjener å ha det bra,
Beate

P.S. Her er før og etter bilde: Høsten 2020, mens jeg gruet meg til å gå i gang - og høsten 2023 etter å ha nådd vektmålet i mai 2021 (ned 18 kg) og holdt vekten, mat- og livsgleden siden. 

Lyst til å komme i gang? Her er noen muligheter:

  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program