Tomatsuppe fra bunnen av er hverken vondt eller vanskelig 😅. Raskt og enkelt - og mye bedre smak! 🍅 Server med kokt egg og kikerter som proteiner. Si adjø til posesuppe!
Tomatsuppe med egg
2 porsjoner
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olje
400 gr tomater, ev 1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 pk kikerter (175 g)
krydder du liker, for eksempel: malt koriander, spisskummen, paprika, chili, oregano, timian - ev grønnsaksbuljongpulver til 5 dl væske
salt og pepper
basilikum til pynt om du har
2 egg
Slik gjør du
- Hardkok eggene (ca 8-10 minutter alt etter størrelse)
- Hakk tomatene om du bruker ferske (og ikke boks)
- Kutt løk og hvitløk og stek noen minutter i en kjele.
- Ha i krydder/buljongpulver og fres videre noen sekunder.
- Hell over hakket tomat og vann og la det koke i noen minutter.
- Skyll kikertene og la de renne av før du har i kjelen.
- La koke i ca 5 minutter.
- Kjør jevn med stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over basilikumblader om du har.
- Skrell eggene, del i to og ha i suppen.
Variasjonsmuligheter: Du kan gjerne ha i gulrøtter, paprika, fersk chili og ingefær. Om du bruker gulrot - kok suppen litt lenger slik at gulrotbitene blir møre.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:
- Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
- Mindre magefett og mer energi på 4 uker – gratis guide
- Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
- Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
- En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
- Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program