Junior elsket Pasta di parma fra Toro nesten like høyt som tomatsuppen fra samme sted. Begge deler er ultraprosessert, selvsagt. Da det i tillegg ble klart at junior var intolerant mot gluten, var plutselig begge deler utelukket. Nei og nei, så leit… Samtidig er det jo klart at vi unner junior pasta med ostesaus og tomatsuppe, så da var utfordringen å finne på hjemmelagde varianter som junior kunne like. Denne ostesausen er superenkel å lage og kjempegod.
Ca 4 porsjoner
100 g gulost (har ikke prøvd hvit geitost eller andre modne oster: regner med at alt går bra – så her er det bare å teste ut etter smak og behag)
3 dl fløte av en eller annen sort
Krydder etter egen smak: Vi bruker ca 1 ts av hhv oregano, basilikum, estragon og timian. Og om vi har fersk basilikum i hus, så havner den i kjelen…
Varm opp ost og fløte i en kjele til osten har smeltet. Tilsett krydder, og sausen er klar for å servere. Det hele tar ca 5 minutter…
På bildet er sausen blandet med glutenfri, økologisk pasta og servert sammen med ovnsbakt rødløk, squash og paprika og stekt ørret.
Bilde av ost: Food Photographer på Unsplash
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: