Har du lyst på en sunn og supergod dessert med bare to ingredienser? Hvis du har kokoskrem og en plate mørk sjokolade, kan du trylle frem 4-5 porsjoner sjokolademousse på null tid. Riktignok trenger den et par timer i kjøleskapet for å stivne, men det betyr jo samtidig at du kan lage den god tid i forveien. Desserten er lav på sukker, høy på antioksidanter og en god kilde til magnesium og mellomlange triglyserier (som er mat for gode tarmbakterier og bidrar til god helse for mitokondriene). Her er det bare å kose seg med verdens beste samvittighet, med andre ord.
1 pakke kokoskrem (250 ml)
1 plate mørk sjokolade – minst 70 % kakao (100 gr)
Når nøden (og søtbehovet) er som størst, blir kreativiteten desto større. Nei, det er ikke et ordtak, men Beates erfaring da hun og hennes kjære testet lektinfritt kosthold ala dr. Steven Gundry. Jakten på en søt dessert ble ganske tragikomisk før den fikk en lykkelig slutt. Beate hadde sikret seg Gundrys kokebok «The Plant Paradox Cookbook» og fikk tak i melsorter og søtningsmidler hun aldri hadde hatt i skapet… Første forsøk var en gulrotmuffins. Hennes kjære var tapper og spiste tre, mens hun selv ga seg etter en halv. Kokeboken hadde også oppskrift på chocolate-chip-cookies – de var hakket bedre. Med ny motivasjon gjorde hun et søk på nett og fant en oppskrift på kokoskarameller. De smakte enda bedre, men akk, Yakon-sirupen ga akutt diaré (!). Felles for alle bakeprosjektene var at det tok tid. Det var mange ingredienser og omstendelige oppskrifter. Og verre: Ingen av søtsakene var veldig gode. Her var rådyrene gode, som Monika pleier å si. 😅
Hva kunne fungere som en enkel, sunn og velsmakende dessert? Svaret kom i en drøm (!) Vi har kalt den «sjokokokosmos» 🤩🎉
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: