Gulrotsuppe med røde linser


Gulrotsuppe med røde linser

Her er oppskrift på en gulrotsuppe med røde linser til to… Den inneholder både løk og hvitløk – to prebiotikum som gir mat til gode tarmbakterier. Og det er enkelt å gjøre gulrotsuppen til en «gulrotsuppe» med alle slags grønnsaker i… Blomkål, for eksempel, så blir det litt korsblomster også (bra for hormonbalansen). Med god hjelp fra stavmikseren kan du fjerne alle spor – om du i likhet med Monika har skeptiske supersmakere i hus…

Og: om du ikke ønsker en vegetarutgave, så kan du bytte ut de røde linsene med 200-250 g god pølse, så blir det passe mye proteiner likevel…

Gulrotsuppe med røde linser 

(2 porsjoner)

1 fedd hvitløk

1 løk

1 finhakket chili

1 ss revet fersk ingefær

1 ss olje til steking

5 skrelte, mellomstore gulrøtter

5 d kyllingkraft (eller annen kjøttkraft, evt buljong)

1 boks røde linser (380 g)

Gulrotjuice, eplejuice eller vann

Koriander, kajennepepper, spisskummen – eller andre krydder du velger

1 ss gurkemeie

Saften fra en halv lime

salt og pepper


Stek hvitløk, løk og ingefær i olje i en kjele.

Ha i gulrøtter og kraft, kok opp og kok til gulrøttene er møre.

Skyll og sil av kikertene, ha i kjelen og kok opp på nytt.

Bruk stavmikser til suppen er glatt.

Tilsett gulrotjuice, eplejuice eller vann til suppen er passe fyldig.

Smakstilsett med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen, limesaft og koriander.

Varianter:

Gulrotsuppen kan du gjøre til en «gulrotsuppe» (egentlig grønnsakssuppe) der du legger til alle slags grønnsaker: jordskokk, sellerirot, rødbeter, polkabeter, stangselleri, pastinakk, persillerot, kålrot, blomkål, brokkoli, kål i alle varianter… Det er en av Monikas strategier for å få junior til å spise grønnsaker…

Om du ikke ønsker en vegetarutgave, så kan du bytte ut de røde linsene med 200-250 g pølse (2 porsjoner).

Lev vel - du fortjener å ha det bra 🧡🥕
Beate & Monika

P.S. Vil du ha flere tips til oppskrifter med god mat som holder deg sunn og slank? Sjekk kokeboken vi har laget: https://xlosunnogslank.no/oppskrifter

Vi har tatt utgangspunkt i oppskrifter vi liker og pimpet dem opp med MASSE frukt og grønt. Vi har tatt både to- og tre-gangeren. Og resultatet: Et kosthold som inneholder de (minst) 500 til 800 g frukt og grønt om dagen blir lett som en plett! Kokeboken gir deg over 50 oppskrifter på sunne, enkle og kjappe frokoster, lunsjer og middager.

.