Har du tenkt på at forskjellen mellom en grønnsakspure, en saus med utgangspunkt i grønnsaker og en grønnsakssuppe, er mengden væske du tilsetter?
400 g grønnsaker etter eget valgt (en sort – eller flere)
50 g smør, kokosfett eller olje
Væske for å få passe konsistensen (pure, saus eller suppe), f.eks. kokevann, kokosmelk, kraft, melk/fløte/creme fraiche (om du tåler)
Sitron- eller limesaft – etter egen smak
Salt, pepper og gjerne andre krydder etter eget valg
Om du bruker løk: Start med å skrelle den, kutte i biter og steke den blank i litt smør, kokosfett eller olje (pass på at temperaturen ikke blir for høy om du bruker extra virgin olivenolje eller rapsolje).
Skrell og kutt grønnsakene i biter, slik at de blir raskt kokt.
Kok grønnsakene møre (ca 20 minutter, og det kan variere med valg av grønnsaker).
Hell av overskuddsvæsken (men ta vare på den om du skal bruke den til å spe til passe konsistens).
Ha i litt væske og kjør alt glatt med stavmikser for pure og saus. Om du lager suppe kan du velge om du ønsker en glatt versjon eller en suppe med biter.
Smak til med sitron- eller limesaft, salt, pepper og ev. andre krydder du velger.
Server sammen med en god kilde til proteiner, som f.eks. kjøtt, kylling, fisk eller egg. Og for suppen er det selvsagt enkelt å lage en vegetarvariant som også inneholder proteiner ved å tilsette ca 175 g bønner, linser eller kikerter per porsjon (for kvinner – og 250 g for menn).
2 løk
1 boks knuste tomater
Olje
Tomatpure – om du ønsker en sterkere tomatsmak
Salt, pepper og gjerne andre krydder etter eget valg, f.eks. oregano og basilikum
Lyst på flere oppskrifter med masse (!) grønnsaker og passe mye av andre matvarer? Sjekk Kokeboken med over 50 oppskrifter på frokost, lunsj og middag. 💚
Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er flere muligheter: