Tilbehør til skrei


Tilbehør til skrei

Yuhuu! Skreisesong!! 🎉🎣Her er noen av våre favorittilbehør. Skrei blir nemlig ekstra godt med masse (!) grønnsaker, synes vi. 

Ovnsbakt purre

2 personer

2-3 purre i biter på ca 3-4 cm

olje, salt og pepper

Sett ovnen på 225 grader. Vask purrene og skjær i biter. Legg i ildfast form og drypp over litt olje. Krydre med salt og pepper. Stek i 30 – 40 minutter (alt etter hvor brent og myk du liker purren), og snu etter ca 20 minutter

Mandarinmarinerte gulrøtter

2 personer

3 – 400 g gulrøtter i biter

1 ss smør eller olje

3 fedd hvitløk

litt fersk eller tørket timian

juice fra 1 klementin eller ½ appelsin

1 ss honning (valgfritt)

salt og pepper

Kutt gulrøttene i passe store biter. Smelt smør eller varm olje i en liten stekepanne eller gryte.

Press skrellede hvitløksfedd med den flate siden av kniven, og la de surre litt i pannen.

Ha i gulrøtter, timian, juice og honning. Krydre med salt og pepper, rør rundt for å spre sausen på gulrøttene. La det putre på middels varme i 15-20 minutter, til gulrøttene er passe møre. Rør/rist ofte på pannen, og tilsett litt vann om det koker tørt før gulrøttene er klare. Det beste er å få til litt «glaze»-stemning mot slutten av koke-/steketiden.

I neste oppskrift er det rødkål som spiller hovedrollen. Den er medlem av korsblomstfamilien (=hormonregulerende), og ifølge bama.no er den en av de eldste grønnsakene vi kjenner til. Rødkålen får fargen sin fra antocyaner, akkurat som blåbær. Den er rik på vitamin C, vitamin K og kostfiber. Vi innrømmer glatt at vi spiser dette også når det ikke er skreisesong (gjerne til lettsaltet torsk) . Forresten er løk og eple prebiotisk og gir mat til gode tarmbakterier.

Ovnsbakt rødkål, løk og eple

2 personer

½ rødkål

1 gul løk

1 rød løk

1 eple

Olje, salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Vask og kutt grønnsakene og eple i passe store biter. Legg i ildfast form (løken nederst – så blir den ikke tørr og svidd) – og drypp over litt olje. Krydre med salt og pepper. Stek i 30 – 40 minutter.

Vil du ha flere tips til oppskrifter med god mat som holder deg sunn og slank? Sjekk kokeboken vi har laget: https://xlosunnogslank.no/oppskrifter

Vi har tatt utgangspunkt i oppskrifter vi liker og pimpet dem opp med MASSE frukt og grønt. Vi har tatt både to- og tre-gangeren. Og resultatet: Et kosthold som inneholder de (minst) 500 til 800 g frukt og grønt om dagen blir lett som en plett! Kokeboken gir deg over 50 oppskrifter på sunne, enkle og kjappe frokoster, lunsjer og middager.

Lev vel - du fortjener å ha det bra! 💙
Monika & Beate

.