Omelett


Omelett

Omelett er god både varm og kald og egner seg ypperlig til å bruke opp rester av grønnsaker (feks etter taco). En omelett kan varieres i det uendelige, smaker godt på tur og er en superrask løsning både for frokost, lunsj og middag.

Har du egg og grønnsaker i hus, kan omelett redde måltidet om tiden er knapp eller ideene til hva du kan lage uteblir. Egg er dessuten en god kilde til protein og mange av næringsstoffene kroppen trenger. En porsjonsomelett med to egg (3 egg for menn) gir passe mye proteiner til et måltid og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K. Egg er også rik på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium og magnesium.

Synes du ikke omelett er så lett å få til (som navnet skulle tilsi 😅)? Trikset er lav varme, slik at omeletten ikke brenner seg i bunn. Du kan ev lage omelett i ovnen. Stek på 175 grader i ca 20 minutter. Og et lynraskt alternativ er jo å lage eggerøre. Da er det bare å røre i pannen til eggerøren er passe stekt.

  

Basisoppskrift - omelett

2 egg

2 ss vann

+/- 150 g grønnsaker etter eget valg

1 ss olje

salt og pepper

  

  1. Visp eggene og vann.
  2. Ha oljen og grønnsakene i en stekepanne.
  3. Hell over eggestanden.
  4. Stek på lav varme til eggestanden har stivnet – gjerne under lokk.
  5. Krydre med salt og pepper.

  

Omelett med ost og skinke

1 egg

2 skiver kokt skinke

1 ss revet ost

Litt vann eller melk

Salt og pepper

1 vårløk

En håndfull cherrytomater

1 – 2 dl salatblanding – ev en rå gulrot

  

  1. Visp eggene og vann.
  2. Du kan velge om du vil steke tomatene og vårløk i ringer i omeletten eller om du vil ha dem som tilbehør.
  3. Ha revet ost, skinke og ev grønnsaker i en stekepanne, hell over eggestanden, og stek på lav varme til eggestanden har stivnet – gjerne under lokk.
  4. Krydre med salt og pepper.

  

Omelett med grønnsaksrester

2 egg

2 ss vann

+/- 150 g grønnsaksrester fra en tidligere middag

1 ss olje

salt og pepper

  

  1. Visp eggene og vann.
  2. Ha oljen og grønnsakene i en stekepanne.
  3. Hell over eggestanden.
  4. Stek på lav varme til eggestanden har stivnet – gjerne under lokk.

  

Omelett med middelhavsgrønnsaker

2 egg

2 ss vann

+/- 150 g middelhavsgrønnsaker, feks løk, hvitløk, paprika (feks de tynne, grønne som på tyrkisk heter sivri biber), og/eller tomat

Friske eller tørkede urter, feks oregano, persille, timian (valgfritt)

1 ss olje

  

  1. Visp eggene og vann. Om du bruker tørkede urter – ha de med i eggestanden.
  2. Kutt løk, hvitløk og paprika i biter – og stek i litt olje på middels varme.
  3. Hakk tomater og la de surre med i pannen mot slutten av steketiden.
  4. Senk temperaturen og hell over eggestanden.
  5. Hell over eggestanden, og stek på lav varme til eggestanden har stivnet – gjerne under lokk.
  6. Krydre med salt og pepper og ev friske urter.

  

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program