Omelett er god både varm og kald og egner seg ypperlig til å bruke opp rester av grønnsaker (feks etter taco). En omelett kan varieres i det uendelige, smaker godt på tur og er en superrask løsning både for frokost, lunsj og middag.
Har du egg og grønnsaker i hus, kan omelett redde måltidet om tiden er knapp eller ideene til hva du kan lage uteblir. Egg er dessuten en god kilde til protein og mange av næringsstoffene kroppen trenger. En porsjonsomelett med to egg (3 egg for menn) gir passe mye proteiner til et måltid og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K. Egg er også rik på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium og magnesium.
Synes du ikke omelett er så lett å få til (som navnet skulle tilsi 😅)? Trikset er lav varme, slik at omeletten ikke brenner seg i bunn. Du kan ev lage omelett i ovnen. Stek på 175 grader i ca 20 minutter. Og et lynraskt alternativ er jo å lage eggerøre. Da er det bare å røre i pannen til eggerøren er passe stekt.
2 egg
2 ss vann
+/- 150 g grønnsaker etter eget valg
1 ss olje
salt og pepper
1 egg
2 skiver kokt skinke
1 ss revet ost
Litt vann eller melk
Salt og pepper
1 vårløk
En håndfull cherrytomater
1 – 2 dl salatblanding – ev en rå gulrot
2 egg
2 ss vann
+/- 150 g grønnsaksrester fra en tidligere middag
1 ss olje
salt og pepper
2 egg
2 ss vann
+/- 150 g middelhavsgrønnsaker, feks løk, hvitløk, paprika (feks de tynne, grønne som på tyrkisk heter sivri biber), og/eller tomat
Friske eller tørkede urter, feks oregano, persille, timian (valgfritt)
1 ss olje
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: