17. mai-salat


17. mai-salat

«Oi – det ble jo rene 17. mai-salaten», utbrøt Beate da vi lagde salaten på bildet til lunsj tidligere i mai. Nam, nam. Her er oppskriften, om du vil lage salat i nasjonalfargene.

17. mai-salat til 4

0,5 kinakål i strimler (korsblomst-grønnsak og bra for hormonbalansen…)

2 søtpaprika i biter (helst økologisk, siden paprika er en av grønnsakene med mest sprøytemiddelrester)

50 g ruccola (som er helt i toppen på næringsinnhold versus energiinnhold)

2 pærer i biter

2 store vårløk i ringer

100 g blåbær

2 avocado i biter

200 g fetaost

100 g valnøtter, mandler og/eller andre nøtter

Dressing

1 ss olivenolje

½ ss hvitvinseddik

½ ts dijonsennep

½ ts honning

Salt og pepper


Anrett salaten og enten sprinkle med dressing, eller la den enkelte velge mellom dressing, en god extra virgin olivenolje og ev balsamicoeddik (all eddik bidrar til lavere blodsukkerstigning).

HURRA for 17. mai!

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Nyhetsbrev: Tips, inspirasjon og oppskrifter hver fredag – meld på
  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • Smidig start: Finn dine nye kostholdsvaner på 4 uker – nettkurs
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Sterk og stødig: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program