«Oi – det ble jo rene 17. mai-salaten», utbrøt Beate da vi lagde salaten på bildet til lunsj tidligere i mai. Nam, nam. Her er oppskriften, om du vil lage salat i nasjonalfargene.
0,5 kinakål i strimler (korsblomst-grønnsak og bra for hormonbalansen…)
2 søtpaprika i biter (helst økologisk, siden paprika er en av grønnsakene med mest sprøytemiddelrester)
50 g ruccola (som er helt i toppen på næringsinnhold versus energiinnhold)
2 pærer i biter
2 store vårløk i ringer
100 g blåbær
2 avocado i biter
200 g fetaost
100 g valnøtter, mandler og/eller andre nøtter
Dressing
1 ss olivenolje
½ ss hvitvinseddik
½ ts dijonsennep
½ ts honning
Salt og pepper
Anrett salaten og enten sprinkle med dressing, eller la den enkelte velge mellom dressing, en god extra virgin olivenolje og ev balsamicoeddik (all eddik bidrar til lavere blodsukkerstigning).
HURRA for 17. mai!
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: