Salat med syltet rødløk, nøtter og bjørnebær


Salat med syltet rødløk, nøtter og bjørnebær

I bakgården der XLO Sunn og slank holder til, er det flere bjørnebærbusker. På sensommeren er det luksus å kunne plukke bjørnebær til lunsjsalaten rett utenfor døren. 

Ifølge bama.no er bjørnebær en fin kilde til vitamin C, kobber og kostfiber. Rødløk er prebiotisk og gir mat til gode tarmbakterier. Har du fermentert rødløk, er den full av probiotika (gode tarmbakterier) - bedre blir det ikke. 

Om du liker alle slags nøtter, husk at valnøtter er spesielt gunstig i overgangsalderen og er en god kilde til omega-3. Ifølge frukt.no har valnøttene høyt innhold av kostfiber, tiamin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor og kobber. I tillegg er de kilde til jern, kalium og sink.

Salat med syltet rødløk, nøtter og bjørnebær

2 porsjoner

1 pose babyleaf miks eller babyspinat
1 avocado i biter
1/2 syltet rødløk
1 neve bjørnebær (eller andre bær)
2 never nøtter - feks valnøtter, mandler, cashew

Dressing:

2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
1 ts dijon sennep
salt og pepper

Ha alle salatingrediensene på et fat. Rist sammen dressingen og drypp over.

.