Lektinfrie ostekjeks


Lektinfrie ostekjeks

Lyst på noe sunt, kjempegodt og knasende sprøtt til ulike grønnsakssuppen? Som attpåtil er uten lektiner – og dermed supert for tarmhelsen? Prøv disse ostekjeksene. Om du vil ha ostesmak uten å bruke ost, kan du bruke næringsgjær. Nam!

  

Ingredienser

  • 100 g revet parmesan eller manchego (ev 40 g næringsgjær)
  • 50 g mandelmel (eller finmalte mandler)
  • 50 g knuste linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 75 g hakkede nøtter (feks pistasj, pekan, valnøtt, pinjekjerner ev en blanding)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano eller rosmarin (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl vann

  

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150°C (varmluft).
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Tilsett olivenolje og vann, og rør sammen til en jevn deig. La den hvile i ca. 10 minutter.
  4. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den ut til en jevn, tynn flate (ca. 2-3 mm tykk).
  5. Fjern det øverste bakepapiret og skjær deigen i ønskede former med en pizzaskjærer eller kniv.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller til kjeksene/knekkebrødene er gylne og sprø.
  7. Når de er ferdigstekt, slå av ovnen og la dem stå i ettervarmen med døren på gløtt i 10–15 min.
  8. Avkjøl på rist før du bryter dem opp og oppbevarer dem i en tett boks.
  9. Oppbevar dem i en tett glass- eller metallboks.

  

P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter:

  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Lektinguide - gratis guide
  • Nyhetsbrev: Inspirasjon, tips og oppskrifter hver fredag - meld deg på
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Varig sunn & slank: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program
  • 1:1 coaching og kostholdsveiledning - ta kontakt
  • Retreat: Følg med i nyhetsbrev