Har du laget blomkålsuppe fra bunnen av? Det er enklere enn mange tror - og smaker kjempegodt. I denne oppskriften får du protein fra hvite bønner.
(2 lunsjporsjoner)
1 stort blomkålhode
1 stor løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 pakker hvite bønner
1 liter buljong/kraft
salt og pepper
friske urter om du har
Skjær blomkål i passe store biter (ta med stilk og blader) og hakk løk og hvitløk.
Skyll bønnene.
Varm oljen i en stor kjele, og fres grønnsakene på middels varme noen minutter (skal ikke bli brune – bare blanke).
Ha i bønner og kraft (ev vann og buljongterninger). Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Kjør så jevn som du ønsker med stavmikser og krydre med salt og pepper. Topp med friske urter (gressløk, persille, timian el.l.) om du har.
Vil du ha mer feststemning? Riv over litt parmesan, dryss over ristede gresskarkjerner eller sprøstekt sopp.
Og hvis du vil ha flere oppskrifter med masse (!) grønnsaker, frukt og bær - sjekk kokeboken vi har laget: https://xlosunnogslank.no/oppskrifter
Vi har tatt utgangspunkt i oppskrifter vi liker og pimpet dem opp med MASSE frukt og grønt. Vi har tatt både to- og tre-gangeren. Og resultatet: Et kosthold som inneholder de (minst) 500 til 800 g frukt og grønt om dagen blir lett som en plett! Kokeboken gir deg over 50 oppskrifter på sunne, enkle og kjappe frokoster, lunsjer og middager.
Lev vel – du fortjener å ha det bra! 💚
Monika & Beate
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: