Er ikke grønnsaker så populært på middagsbordet (….ennå)? Et tips er å lage salater som appellerer til vår medfødte sans for det søte. Selv har vi dilla på følgende om dagen... Salaten kan varieres i det uendelige med ulike salattyper, frukt, bær og nøtter.
1 god porsjon salat eller spinat (for skeptikere, velg mindre bitre salattyper som for eksempel isbergsalat, hjertesalat, crispisalat osv)
1 frukt i biter/en god porsjon bær – for eksempel eple, melon, bær, granateple, appelsin, kiwi, druer
1 liten håndfull honningristede nøtter – for eksempel valnøtt, cashew, hassel, mandel
Slik rister du nøttene: Ha nøttene i tørr stekepanne på middels høy varme og rist til de er gylne. Ha i litt honning og salt, og rør til det er jevnt fordelt. Ha over på bakepapir, og fordel slik at de ikke klistrer seg sammen i en klump. Avkjøl noen minutter før du har de i salaten.
Rist sammen dressing og drypp over salaten:
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ - 1 ts flytende honning
salt og pepper
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: