Denne avokadodippen gir deg rikelig med sunt fett fra både olivenolje og avokado. Med lime og hvitløk har du en helsebombe som passer til det meste av proteiner: kjøtt, egg, fisk, bønner mm. – eller «bare» som dipp til grønnsaker i staver, feks gulrøtter, stangselleri, agurk osv. Raskt, enkelt, godt og sunt.
Både avokado og olivenolje er rike på enumettede fettsyrer, og olivenolje ble jo kalt «flytende gull» allerede i oldtiden.
Avokado inneholder fiber som er bra for fordøyelse og metthetsfølelse. I tillegg inneholder denne frukten (det er faktisk en frukt) viktige vitaminer som folat, kalium, vitamin E og B-vitaminer som bidrar til energi, normalt blodtrykk og god nervefunksjon.
Olivenolje er proppfull av såkalte polyfenoler, sterke antioksidanter som beskytter cellene og virker betennelsesdempende. Flere mener at olivenolje er kongen på råvarehaugen (for ikke å snakke om dronningen).
Hvitløk er prebiotisk (mat for de gode tarmbakteriene), og den er også kjent for sine betennelsesdempende stoffer… Lime er rik på c-vitamin som styrker immunforsvaret, og bidrar til å danne kollagen for hud, ben og bindevev.
Yuhuu! 🥑💚
1 stor, moden avokado
1 – 2 ss extra virgin olivenolje
1 – 2 ss limesaft
1 hvitløkfedd, presset
salt og pepper
P.S. Vil du ha flere tips til hvordan (kostholds-)endring kan bli enklere? Her er noen muligheter: