Denne salaten tryller du frem på et minutt eller to. Grønnkål er en korsblomstgrønnsak (bra for hormonbalansen 😉) og i toppen av ANDI-skalaen med masse næring per energi-innhold. Granateplekjerner er også en god kilde til kostfiber (mat for de gode tarmbakteriene), kobber, folat og ikke minst antocyaniner (som du også finner i blåbær). Antocyaniner er antioksidanter – og trolig også mat for gode tarmbakterier (har vi lært av Steven R. Gundry). Det samme er de mellomlange fettkjedene i chevre, som Gundry mener er en av årsakene til lange levetider i de blå sonene. Olivenolje er heller aldri feil… Chevre og valnøtter i salaten gjør den til et fullverdig måltid som holder deg mett og fornøyd lenge.
2 pk ferdig vasket og kuttet grønnkål (300 gram) – ev. kuttet i mindre biter om du ønsker
1 pk granateplekjerner fra frysedisken (250 gram)
2-4 ss olivenolje
120 g chevre delt i skiver
50 g valnøtter
Legg grønnkålen på fat eller i salatbolle, bland i granateplekjerner, legg chevre og valnøtter på toppen – og server.
Alternativer: Du kan selvsagt bytte ut valnøttene med andre nøtter eller pinjekjerner, og du kan også teste salaten med fetaost istedenfor chevre. Det er bare å slå seg løs!
P.S. Vil du ha flere tips til hvordan (kostholds-)endring kan bli enklere? Her er noen muligheter: