Grønnkål- og granateplesalat med chevre


Grønnkål- og granateplesalat med chevre

Denne salaten tryller du frem på et minutt eller to. Grønnkål er en korsblomstgrønnsak (bra for hormonbalansen 😉) og i toppen av ANDI-skalaen med masse næring per energi-innhold. Granateplekjerner er også en god kilde til kostfiber (mat for de gode tarmbakteriene), kobber, folat og ikke minst antocyaniner (som du også finner i blåbær). Antocyaniner er antioksidanter – og trolig også mat for gode tarmbakterier (har vi lært av Steven R. Gundry). Det samme er de mellomlange fettkjedene i chevre, som Gundry mener er en av årsakene til lange levetider i de blå sonene. Olivenolje er heller aldri feil… Chevre og valnøtter i salaten gjør den til et fullverdig måltid som holder deg mett og fornøyd lenge.

  

Grønnkål- og granateplesalat med chevre – til 2

2 pk ferdig vasket og kuttet grønnkål (300 gram) – ev. kuttet i mindre biter om du ønsker

1 pk granateplekjerner fra frysedisken (250 gram)

2-4 ss olivenolje

120 g chevre delt i skiver

50 g valnøtter

  

Slik gjør du

Legg grønnkålen på fat eller i salatbolle, bland i granateplekjerner, legg chevre og valnøtter på toppen – og server.

Alternativer: Du kan selvsagt bytte ut valnøttene med andre nøtter eller pinjekjerner, og du kan også teste salaten med fetaost istedenfor chevre. Det er bare å slå seg løs!

  

P.S. Vil du ha flere tips til hvordan (kostholds-)endring kan bli enklere? Her er noen muligheter:

  • Mindre magefett og mer energi på 4 ukergratis guide
  • Nyhetsbrev: Inspirasjon, tips og oppskrifter hver fredag - meld deg på
  • Kokebok med over 50 oppskrifter - kokebok
  • En dag av gangen: Daglige e-poster med bevisstgjøring, kunnskap, konkrete tips og prinsipper du kan teste ut. – 90 e-poster
  • Varig sunn & slank: 10 ukers program for kvinner midtveis i livet som ønsker bedre kosthold og livsstil for å ta vare på kropp, hode og energinivå – program
  • 1:1 coaching og kostholdsveiledning - ta kontakt
  • Retreat: Følg med i nyhetsbrev