Brokkoli og spinat - kan det bli sunnere? Denne suppen er superrask, supersunn og smaker supergodt. Helt super suppe, med andre ord. 🥦🥬💚
(2 porsjoner)
1 brokkoli
1 løk
2 fedd hvitløk
½ grønn chili
1 ss ingefær, frisk, revet
½ ts korianderfrø, knuste
5 dl kyllingbuljong
1 pk kokosmelk (250 ml)
100 g spinat
limesaft
salt og pepper
1 ss olje
60 g ristede gresskarkjerner
frisk koriander (om du har)
Vask brokkolien og skjær i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien og riv ingefæren.
Varm olje i en kjele og fres løk noen minutter før du har i hvitløk, ingefær, chili og krydder. Fres noen sekunder før du har i kyllingbuljong og koker opp. Ha i brokkolien.
Mens suppen koker, rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Ha i en bolle.
Når brokkolien er knapt mør (tar ca 5 minutter), ha i kokosmelk og kok i et par minutter. Tilsett spinat og kjør suppen jevn med stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft og server med frisk koriander om du har. Strø over gresskarkjerner.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: