På jakt etter et enkelt, raskt og godt alternativ til ultraprosessert iskrem?
Beate husker hvordan hun pleide å fryse ned hele bananer og skrape «iskrem» med teskje. Enklere blir det neppe. Vi testet en variant i dag med det vi hadde i fryseren: Frosne bjørnebær og kokosmelk. Du kan bruke hva som helst av bær eller frossen frukt. Har du i tillegg en stavmikser eller blender, har du alt du trenger.
Etter dagens test, holder vi en knapp på blender som verktøy. Om du bruker stavmikser: La frukten/bærene tine 15 - 30 minutter før du går i gang. Det frister å teste med banan, mango eller jordbær.
150 g frukt eller bær
120 g kokosmelk
1 ss honning (kan sløyfes om du synes det blir søtt nok uten)
Kjør frukt/bær og kokosmelk til en jevn is/sorbet. Smak til med honning. Spis med en gang - eller frys ned.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: