Hvorfor ikke by på en supersunn grønn suppe – av ugress du ev har i hagen? Her får du oppskrifter med løvetann, nesle og skvallerkål. 💚
2 l skvallerkålskudd
1 stor, finhakket løk
3 ss smør eller olivenolje
2 ss hvetemel/maisena/potetmel
1 l vann
2 buljongterninger
2 dl matfløte/kokosmelk
Salt, pepper og ev revet muskatnøtt
Fres den finhakkede løken blank i smør/olje.
Rør inn melet, hell over vann og la det koke opp under omrøring.
Skyll skvallerkålen, fjern rusk og grove stilker.
Ha i buljong, skvallerkål og fløte, og la det koke i 8 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser, smak til med salt og server.
1 l løvetannblader
1 rødløk
1 hvitløk
Et fedd hvitløk
1 ss olje
7 dl vann
3 dl matfløte/kokosmelk
Salt, pepper og annet krydder etter eget valg
Løvetannblomster til pynt.
Hakk løk og hvitløk og stek i olje til den er blank.
Tilsett vann og matfløte og kok opp.
Tilsett hakkede løvetannblader og la småkoke/trekke i maksimalt 10 minutter.
1 l skvallerkål
1 l nesleskudd
1 stor, finhakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 finhakket chili (om du ønsker mer fart og spenning)
3 ss smør eller olivenolje
2 ss hvetemel/maisena/potetmel
1 l vann
2 buljongterninger
2 dl matfløte/kokosmelk
Salt, pepper og ev revet muskatnøtt
Fres den finhakkede løken og hvitløken blank i smør/olje.
Tilsett finhakket chili.
Rør inn melet, hell over vann og la det koke opp under omrøring.
Skyll skvallerkålen og brennesle, fjern rusk og grove stilker.
Ha i buljong, skvallerkål og fløte, og la det koke i 8 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser, smak til med salt og server.
Visste du at brennesle er fem ganger så rik på jern, kalsium og C-vitamin som spinat? I tillegg inneholder brennesle en rekke antioksidanter og andre nyttige stoffer som kolin, lecitin, serotonin, kaempferol mm (https://sunkost.no/rad-informasjon/immunforsvar-forkjolelse/brennesle-brukt-i-artusener ).
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: