«Åhh – denne salaten blir bare vakrere og vakrere,» tenkte Beate da hun gjorde den klar som del av en grill- og salatbuffet til gode venner. Det ble ønskereprise til lunsj på XLO uken etter. Vi synes salaten er like vakker som et smykke 🤩 – og kjempegod som tilbehør til feks grillmat. Dyplilla rødbeter på en seng av lysegrønn avokadokrem. Toppet med små salatblader, blåbær (ev granateplekjerner) og honningristede nøtter. 💜
2 rødbeter
1 pakke rød babyleaf miks
1 stilk stangselleri
en håndfull blåbær eller granateplekjerner
ferske urter om du har
en håndfull nøtter (feks valnøtt, mandel og/eller cashew)
1 ss flytende honning
salt
Avokadokrem
1 stor avokado
1 dl gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Bak rødbetene hele og med skall på 200 grader i ca 1 time. La de avkjøle seg før du deler i terninger (kan gjerne gjøres dagen før).
Lag avokadokrem ved å ha avokado, yoghurt og sitronsaft i en bolle og kjøre jevnt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt stangselleri i tynne skiver.
Rist nøttene på medium varme i stekepanne. Etter noen minutter drypper du over honning og strør på litt salt. Rør til alt er fordelt og avkjøl på bakepapir (pass på at ikke alt blir en stor klump...).
Nå har du alle elementene klare og kan nyte synet når du setter sammen salaten:
Fordel avokadokremen på et fat.
Ha over babyleaf-salat, stangselleri og rødbeter i terninger. Stopp så ofte du vil og ta inn de vakre fargene.
Topp med honningristede nøtter, blåbær/granateplekjerner og friske urter om du har.
P.S. Lyst til å komme i gang med et sunt og godt kosthold som du tilpasser slik at det passer for deg? Her er noen muligheter: